Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je večeras da se u pojedinim delovima Srbije u narednih sat vremena očekuju jaki pljuskovi s grmljavinom.

U narednih sat vremena na području Šumadije, zapadne Srbije i zapadne Vojvodine lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom, ponegde i gradom, a u zoni pljuskova kratkotrajno se očekuje i jak vetar, najavio je RHMZ u upozorenju koje važi do 19 časova.

Inače, RHMZ je najavio da nas u toku popodneva na području Srbije očekuje nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Sutra nas očekuje oblačno i svežije, mestimično sa kišom, a u petak 19. maja ređa pojava kiše, posle podne toplije uz postepeno razvedravanje.

Za vikend pretežno sunčano i toplo, u subotu uglavnom suvo, a u nedelju u brdsko-planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Od ponedeljka promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pojave kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje da će vodostaj na Savi kod Šapca 19. maja prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

***

BONUS VIDEO – Nevreme u Hrvatskoj: Poplavljen novoigrađeni vrtić u Čačincima kod Požege

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar