U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom i do 37 stepeni, saopštio je iz Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), koji je izdao dva upozorenja na visoke temperature, ali i vremenske nepogode.

Danas će u Srbiji duvati slab vetar, promenljivog smera, a na istoku zemlje slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura biće od 14 stepeni do 22, a najviša od 34 do 37 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će takođe biti sunčano i toplo, sa najnižom temperaturom oko 22, a najvišom oko 37 stepeni.

Upozorenje na visoke temperature i vremenske nepogode

„Danas i sutra na području Srbije veoma toplo. Maksimalna temperatura danas od 34 do 37, a u petak od 36 do 39 stepeni“, glasi prvo upozorenje RHMZ-a.

Foto: RHMZ

U drugom upozorenju navodi se da se od petka posle podne do kraja sedmice na području Srbije očekuje lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelјu plјuskovi i grmlјavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 čas

Upozorenje za Beograd

„Danas i sutra na području Beograda veoma toplo sa maksimalnom temperaturom oko 37“, navodi se u trećem upozorenju.

Foto: RHMZ

„Od petka posle podne do kraja sedmice na području Beograda povremeno se očekuju plјuskovi i grmlјavine, koji lokalno mogu intenzivniji uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra“, upozorava RHMZ.

BONUS VIDEO Toplotni talas koji se širi ka Srbiji

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram