Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da nas očekuje obilna kiša u zapadnim, centralnim i jugozapadnim krajevima Srbije, a sutra i u ponedeljak zona intenzivnih padavina premeštaće se ka jugu i istoku zemlјe.

„Na zapadu i u centralnim krajevima količina padavina bi se kretala od 20 do 40 mm, a na jugozapadu i do 60 mm za 24 h.“, upozorava RHMZ.

Meteorolozi za sutra i u ponedeljak predviđaju oblačno vreme mestimično sa kišom, dok se više padavina očekuje u centralnim, južnim i istočnim krajevima naše zemlјe gde se lokalno očekuje i više od 30 mm za 12h.

Foto: meteoalarm.rs

U nedelju narandžasti meteoalarm biće na snazi u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji.

„U noći između nedelјe i ponedelјka kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije uz lokalno stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm na većim visinama. Maksimalne temperature u većini mesta od 6 do 11 °S, a na jugu i istoku Srbije i do 17 °S.“, navodi RHMZ

U utorak i sredu duvaće jaka i olujna košava, na jugu Banata i sa udarima orkanske jačine, a u oblasti Dinarskih planina jak jugozapadni vetar uz kratkotrajnu kišu.

Od četvrtka promenlјivo oblačno sa više sunčanih intervala i suvo.

BONUS VIDEO: Kao nekad u 19. veku: Sa prvim vetrom ili kišom čačanska sela ostaju bez struje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar