rashađivanje Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme sa temperaturom do 39 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na sajtu RHMZ objavljeno je upozorenje da nas naredna četiri dana očekuju veoma visoke temperature.

Na sajtu RHMZ objavljeno je upozorenje zbog visokih temperatura za područje Srbije u periodu od 29. jula do 1. avgusta.

„Do nedelje, 1. avgusta, veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom u većini mesta od 35 do 39 stepeni. Postepen pad temperature u nedelju se očekuje na severu i zapadu“, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Danas će jutarnja temperatura kretati se od 16 do 24, a najviša će biti od 33 do 39 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano uz slab severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura će biti od 21 do 24, a najviša oko 35 stepeni.

Zbog veoma toplog vremena, Auto-moto savez Srbije preporučuje češće i duže pauze u vožnji, a posebno u najtoplijem delu dana.

Ukoliko naiđete na vanredne zastoje i prekide u vožnji koji su česti u ovim danima pojačanog saobraćaja, budite strpljivi i poštujte sva ograničenja u brzini.
Vozači se u letnjim mesecima susreću sa dugim i zahtevnim vožnjama kada je umor za volanom česta pojava, a to je ujedno i jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda, pa zato kada osetite prve znake umora zaustavite vozilo na prvom odmaralištu ili bezbednom mestu, savetuje AMS S.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, putnička vozila na izlasku iz zemlje čekaju na graničnom prelazu Preševo pola sata, a na Gradini 20 minuta.

BONUS VIDEO Anketa: Kako podnosite vrućinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar