Čedomir Jovanović Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na poslednjoj sednici izrekao je meru upozorenja televiziji Hepi zbog prekršaja u emisiji te televizije kada je lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović grubo vređao advokata Gorana Petronijević, prenelo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Iz donošenja ove odluke bila je izuzeta članica Saveta REM Judita Popović. Ona je predložila da bude izuzeta iz rasprave i odlučivanja zato što je u njemu uključen i lider LDP. Tome je prethodila njena izjava sa prošle sednice Saveta da je ona i dalje članica te stranke.

Kako UNS saznaje, sednici je prisustvovao glavni i odgovorni urednik televizije Hepi Milomir Marić, koji je između ostalog rekao da je teško kontrolisati sagovornike u živom programu, posebno tokom izborne kampanje.

Na prošloj sednici Saveta REM protiv televizije Hepi pokrenut je postupak jer je lider LDP u emisiji „Dobro jutro, Srbijo“, koja je prikazana u maju ove godine, vređao advokata Gorana Petronijevića i neimenovane članove Advokatske komore Beograda. Voditelji te emisije nisu reagovali na Jovanovićeve uvrede.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare