Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Mi vrlo pažljivo pratimo šta se dešava, reagovaćemo odmah po izmeni situacije, razumemo da nije dobro odlagati nastavu, a sa druge strane potpuno smo svesni toga da taj trenutak verovatno dolazi, rekla je za Nova.rs rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović odgovarajući na pitanje kako funkcioniše Univerzitet u Beogradu zbog pojave koronavirusa.

„Studentska populacija je velika i nalazi se u zatvorenim prostorima. Na sednici Senata 11. marta je diskutovano kako ćemo pristupiti ovom problemu, baš u vreme kada je predsednik Vučić obavestio javnost da se zabranjuju skupovi u zatvorenom prostoru, za grupe koje su veće od 100 ljudi, što jednim delom utiče i na predavanja za niže godine osnovnih studija tako da su dekani to primili k znanju“, rekla je Popović za Nova.rs.

Prema njenim rečima, UB pristupa određenoj preraspodeli da bi grupe bile manje. Ona navodi i da će, gde su povoljni uslovi za to, raditi elektronskim putem i veruje da će u zavisnosti od organizacije nastave svi fakulteti prilagoditi svoju nastavu ovim okolnostima.

Popović kaže da vrlo pažljivo prate šta se dešava, reagovaće odmah po izmeni situacije, razumeju da nije dobro odlagati nastavu, a sa druge strane potpuno su svesni toga da taj trenutak verovatno dolazi.

„Naravno, uz sve to idu i preporuke za predostrožnost u smislu lične higijene i svi fakulteti su pojačali snabdevanje sredstvima za higijenu, ali to naravno zahteva i saradnju studenata i zaposlenih. Malo se šalimo, ali jako je važno da ta sredstva ostanu na sanitarnim čvorovima da ne dobiju noge. Da se malo našalim u ovoj situaciji, ali stvarno mislim da je izuzetno važno da svi ostanemo mirni i pribrani i da delujemo na jedan konstruktivan način i da delujemo na jedan kolegijalan način“, rekla je Popović za Nova.rs

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram