Foto: Magda Janjić / Nova.rs

Iako su i ranije stizale preporuke da se u prodavnicima i poštama ne pravi nepotrebna gužva kako se ne bi pospešilo širenje pandemije koronavirusa, stupanjem na snagu pravila o zabrani okupljanja više od pet osoba na jednom mestu, ove preporuke su postale obaveza.

Prethodne večeri, premijerka Srbije Ana Brnabić prethodne večeri je izjavila da će Vlada na narednoj sednici, koja je planirana za danas, doneti odluku o zabrani okupljanja više od pet ljudi, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Čini se da su Beograđani ozbiljno shvatili novo pravilo vlade Srbije, te se tako danas ispred marketa u prestonici mogu videti redovi ljudi koji čekaju da kupe neophodne namirnice. Rad u marketima organizovan je tako da u njega ulazi samo jedna osoba, a da zatim, po obavljenoj kupovini, u market ulazi novi kupac.

Slična situacija danas je viđena i ispred pošti, gde takođe građani strpljivo čekaju na svoj red za šalterom.

Foto: Jasmina Dobrilović / Nova.rs

Podsetimo,u Srbiji je do 8 časova 21. marta registrovano ukupno 149 potvrđenih slučajeva COVID 19. Tokom noći testirani su uzorci 38 osoba od kojih je 14 pozitivno i 24 negativno na novi koronavirus. Od večeras od 20 časova biće zatvoreni svi kafići, restorani i tržni centrai. Takođe, najavljeno je da se obustavlja i javni prevoz na celoj teritoriji Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram