stanica Prokop, železnička stanica, peroni
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Novi red vožnje kojim je planirano 413 polazaka putničkih vozova stupiće na snagu od nedelje 12. decembra, saopštilo je je danas preduzeće "Srbija Voz".

Od ukupnog broja planiranih polazaka, 10 vozova je u međunarodnom saobraćaju, osam pograničnih vozova, a 174 voza u okviru sistema BG:VOZ.

U unutrašnjem saobraćaju predviđeno je 195 polazaka brzih, regio i putničkih vozova.

Sa početkom važenja novog Reda vožnje, planirani broj polazaka vozova za prevoz putnika biće redukovan zbog infrastrukturnih radova na prugama, koji su u toku.

Do završetka radova na modernizaciji i izgradnji dvokolosečne pruge, saobraćaj vozova iz sistema BG:VOZ na relaciji Beograd Centar-Batajnica-Beograd Centar, kao i vozovi na relaciji Beograd Centar-Šid-Beograd Centar, odvijaće se po privremenoj organizaciji saobraćaja vozova koji je moguće realizovati u uslovima jednokolosečnog saobraćaja.

Zbog radova na rekontrukciji pruge Niš-Brestovac, nije planiran saobraćaj vozova na relacijama Niš-Preševo, Niš-Prokuplje i Niš-Leskovac, navodi se u saopštenju.

Međunarodni voz za Bar polaziće iz stanice Beograd Centar u 20.20 časova.

Novi red vožnje 2021/2022 god. kao i sve komercijalne povlastice i posebne ponude u međunarodnom i unutrašnjem saobraćaju vozova za prevoz putnika, objavljeni su na sajtu Srbija Voz a.d. www.srbvoz.rs.

Bonus video – Brze pruge

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar