Suzana Vasiljevic
Suzana Vasiljević Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Odgovor savetnice predsednika Srbije Suzane Vasljević na Tviteru da su studenti u Parizu "dočekali Vučića možda, ali malo sutra" izazvao je burne reakcije korisnika društvenih mreža, koji većinom smatraju da takve poruke ne priliče njenoj funkciji.

Urednica Nove ekonomija Biljana Stepanović objavila da su studenti i doktoranti iz Srbije koji studiraju okupili ispred rezidencije ambasadora Srbije u Francuskoj sa porukom „Ti si kovid Srbije“. Vasiljević je na to odgovorila „Dočekali ga možda, ali malo sutra“ uz sliku Vučića kako sa francuskim predsednikom sluša Debisija.

Tako novinar Slobodan Stupar pita „Kakav je to odgovor, poruka – sramota“.

Korisnik tvitera koji se predstavlja kao osmatrač zbivanja navodi da „strana diplomatija i protokoli mogu da se bezgranično sprdaju sa opštom kulturom ljudi koji rade u našoj diplomatiji i protokolu“
„Da imamo obrazovanog, znao bi da ovo Debisijevo delo karakterišu brze i na više načina tumačive promene harmonije…pa bi se zamislio što otkud baš to“ kaže ovaj tviteraš.

 

Ima i onih koji su se osvrnuli na način kako je poruka napisana, pa pitaju Vasiljević zašto meša srpski, engleski i francuski.

„Više se obrazujte, a menje budite zlobni prema studentima“ pročuje jedan tviteraš.

Branka Vuković primećuje da su Francuzi predsedniku „pokazali kako klavir izgleda i čemu služi“.

Tviterašica „Fly Natalija“ primećuje da predsedniku nisu izabrali odgovarajuće odelo i da u ovom izgleda kao klovn dok sluša Debisija, a Suzanu Vasiljević poziva da „odvrne Svetlanu na najjače“.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare