Reakcija UKC Kragujevac povodom “pomoći od Vučića“ za medicinare

Društvo 17. jan. 202222:40 > 22:42
Podeli:
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Pojedini zdravstveni radnici UKC-a Kragujevac, uz isplatu novčane pomoći od 10.000 dinara, dobili su i obaveštenje iz banke da je reč o ‘‘jednokratnoj pomoći Vučića‘‘. To je u mobilnim aplikacijama navedeno kao osnov priliva novca, koji država isplaćuje svim medicinarima, kao pomoć tokom kovid pandemije. Povodom ovog obaveštenja, danas se oglasio i UKC, koji je u saopštenju najavio sankcionisanje odgovornih.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Imajući u vidu problem koji se pojavio pri kreiranju podataka za isplatu jednokratne državne pomoći radnicima u zdravstvu, Univerzitetski klinički centar Kragujevac inicirao je utvrđivanje odgovornosti ovlašćenih lica firme ‘BIT TOTAL HEALTH SOLUTIONS’.

Zarade lekara, uplata na račun, jednokratna pomoć, 10000 dinara, deset hiljada dinara, Pomoć Vučića, UKC Kragujevac, Klinički centar Kragujevac, ulaz, zgrada, Urgenitni centar Kragujevac
Foto: Privatna arhiva

Sve uplate zaposlenima u UKC Kragujevac, obavljaju se automatski preko programa za obračun plata i zarada, koji za našu zdravstvenu ustanovu radi firma ‘BIT TOTAL HEALTH SOLUTIONS’.

PROČITAJTE JOŠ

Shodno tome, svi podaci: račun platioca, naziv platioca, iznos, opis uplate i datum valute, kreiraju se u toj firmi. 

U narednom periodu, UKC Kragujevac će preduzeti sve mere u okviru svojih nadležnosti, kako bismo dobili potpunu informaciju, a sve u cilju adekvatnog sankcionisanja odgovornih u firmi ‘BIT TOTAL HEALTH SOLUTIONS’, koji su obezvredili svaki trud, koji za naše građane čine zdravstveni radnici u crvenim zonama“ zaključuje se u saopštenju. 

BONUS VIDEO: Nova ispred infektivne klinike 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar