Princ Filip Karađorđević sa poljoprivrednicima Foto:Facebook/Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević

Poljoprivrednici koji su dva dana držali blokadu centra Kragujevca oko ponoći počeli su da se vraćaju na „početni položaj” u selu Desimirovcu odakle će sutra u šest sati blokirati putni pravac ka Topoli. Poljoprivrednike na ovoj lokaciji obišao je princ Filip Karađorđević i dao im podršku.

„Postigli smo efekat dvodnevnom blokadom u Kragujevcu, ali od sutra radikalizujemo protest i blokiraćemo na sat vremena put Kragujevac – Topola“, kaže za Danas Aleksandar Babić iz Desimirovca jedan od organizatora protesta i blokade u ovom delu Šumadije.

Poljoprivrednici iz razumljivih razloga ne žele da „najave” tačnu lokaciju sutrašnje jedočasovne blokade ovog putnog pravca, a ističu da čekaju rezulatate razgovora sa Vladom Srbije sutra u Beogradu.

Nezadovoljni poljorivrednici iz Desimirovca, Lužnica, Cerovca i Krčmara traktorima i mehanizacijom blokirali su tokom vikenda centar Kragujevca, Ulicu Zorana Đinđića. Njih su danas u Kragujevcu obišli aktivisti SEOS-a Ljiiljana Bracović i Miladin Ševarlić i pružili im podršku.

Od podneva u Batočini kod restorana „Kapija Šumadije” je 50 poljoprivrednika iz Batočine, Lapova i Rače, koji su danas odrganizovali jednočasovnu blokadu upozorenja na putnom pravcu od ove raskrsnice ka Kragujevcu.

Večeras nešto posle 22 sata poljoprivrednike na ovoj lokaciji obišao je princ Filip Karađorđević i dao im podršku.

„Sutra od 10 sati čekamo razgovore naših predstavnika sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić. Ako ne budemo zadovoljni njihovim ishodom zajedno sa grupom kolega koja je blokirala Kragujevac i pojačanjima krećemo auto-putem za Beograd. Na čelu kolone imaćemo ‘kombinirku’ ako bude trebalo nešto da ‘razgrnemo’”, kaže Milan Milošević, jedan od organizatora protesta u Rači Kragujevačkoj.

Po njegovim rečima, sutra će se na ovoj lokaciji okupiti 110 traktora spremnih za odlazak u Beograd.

BONUS VIDEO: Poljoprivrednici iz Pančeva i Kovina blokirali put prema Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar