Brojke, broj zaraženih, umrlih, koronavirus, 04.09.2021. Grafika
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano 3.497 zaraženih građana, a umrlo je 19 ljudi.

Testirano je 15.127 građana, a na respiratorima je 93 pacijenata.

***

U Srbiji je u petak evidentirano još 3.623 zaraženih građana, a umrlo je 17 ljudi.

Testirano je 16.190 građana, a na respiratorima je 87 pacijenata.

***

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je očigledno da nešto mora da se uradi kako bi se spašavali ljudski životi, ali da iz praktičnih razloga nije moguće uvesti obaveznu vakcinaciju u Srbiji.

„Svaki dan je tema koja ne može da mi bude jasna da li ćemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju i da li ćemo da uvodimo ovo ili ono. Da li je moguće da mi moramo nešto da uvedemo da bismo spasavali ljudske živote jer očigledno je da nešto moramo. Ali, da budemo krajnje praktični, shvatili smo da ne možemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju, jer je nisu ni uvele određene zemlje Evropske Unije i bio bi problem na evropskom sudu da li u Strazburu ili nekom drugom“, objasnio je ministar.

***

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je da se situacija dramatično promenila u ambulantama i u bolnicama.

„Klinička slika pacijenata je mnogo teža nego u prethonom talasu. Situacija se dramatično promenila i u ambulantama i u bolnicama u odnosu na jul – u proseku smo imali oko 60 pregleda u prijemnim ambulantama na Infektivnoj klinici a sada oko 190.Primano je 8 do 10 pacijenata u toku dana, a sada prijem svakog trećeg“, rekao je Ašanin.

***

U kovid bolnici na Mišeluku, u Novom Sadu danas se nalaze 102 pacijenta, dok je juče u Novom Sadu na lečenju bilo 89 obolelih od koronavirusa.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare