Privremena bolnica u Kruševcu Foto: FoNet/MOD

Na teritoriji Rasinskog okruga do danas je zvanično virusom korona zaraženo ukupno 212 osoba, od kojih najveći broj u Kruševcu - 168, a u novofrmiranoj privremenoj bolnici za pacijente sa lakom kliničkom slikom - Hala sportova u Kruševcu, trenutno je 27 pacijenata.

Osim u Kruševcu gde je 168 osoba pozitivnih na virus korona, u opštini Varvarin pozitivno je 19, u Aleksandrovcu 11, Ćićevcu 8, Trsteniku četiri, dok su na području opštine Brus dve pozitivne osobe.

Prema poslednjim podacima o broju preminulih od posledica virusa korona, na teritoriji Rasinskog okruga ukupno je preminulo 18 osoba i to 14 muškog, a četiri ženskog pola.

Najveći broj preminulih je sa teritorije grada Kruševca i to 11 osoba, zatim šest iz Varvarina i jedna osoba iz Ćićevca.

Prema rečima Saše Zajića načelnika, operativnog sektora Opšte bolnice Kruševac i rukovodioca u privremenoj bolnici za pacijente sa lakom kliničkom slikom – Hali sportova u Kruševcu nalazi se 27 pacijenata sa teritorije celog okruga i to 14 ženskog i 13 muškog pola.

Najmlađi pacijent, kako je rekao Zajić, je 2003. godište, a najstariji 1954.