Foto: Printscreen Rasadnik gardenija

Protivljenje pojedinaca zbog nošenja zaštitnih maski u privatnom rasadniku "Gardenija" na Čeneju odlučili su da iskoriste u reklamne svrhe, nudeći poklon svim kupcima koji dođu bez maske.

Na reklami objavljenoj na svojoj web stranici, rasadnik Gardenija istakao je „akciju“ kojom se najavljuje da će „svako ko dođe u rasadnik bez maske dobiti biljki na poklon“.

Uz natpis stoji i crtež preškrabane maske, uz još jednu napomenu „da maska nije potrebna“.

Uprkos tome što maska na otvorenom prostoru nije obavezna, već samo preporučena, ovakav vid reklamiranja je, u najmanju ruku, neukusan.

Nova.rs je pokušala da dobije odgovor na pitanja kako u Gardeniji štite svoje zaposlene i kupce od eventualne zaraze, i da li prilikom kontakta sa mušterijama koriste neki drugi vid zaštite poput vizira i pregrada, ali smo umesto odgovora dobili ironičan odgovor i uvrede.

Muškarac koji se javio našoj redakciji tvrdio je da se biljke poklanjaju kupcima „kako bih zatim prodali na pijaci i kupili četiri maske“, i da je cela akcija smišljena kao humanitarna, „kako bi oni koji nemaju pare za masku mogli da je kupe“, kao i da akcija važi isključivo za one koji dođu bez maske.

Na pitanje da li na ovaj način svesno izlažu riziku i svoje zaposlene i mušterije, muškarac je povišenim glasom počeo da vređa novinare, nazivajući ih „gestapovskim poručnicima“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare