Foto:Jovana Šesterikov/Nova.rs

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić saopštio je večeras da, na osnovu preporuka medicinske struke i nadležnih organa, od sutra prestaje da važi odluka kojom je ta većinski srpska opština na severu Kosova i Metohije bila stavljena u karantin

„Činjenica da u poslednjih nekoliko dana imamo veći broj izlečenih nego zaraženih na severu KiM pokazuje da smo odgovornim i zajedničkim radom uspeli da u značajnoj meri smanjimo broj žrtava i obolelih“, saopštio je Rakić.

Ipak, dodao je, ma koliko to bilo teško po svakog pojedinca, i u narednim danima i nedeljama je potrebno pokazati odgovornost prema sebi i drugima.

„Da odgovornim ponašanjem, držanjem fizičke distance i upotrebom sredstava zaštite, poput maski i rukavica, te pojačane dezinfekcije svih prostora sprečimo povećanje broja zaraženih čime bi ugrozili živote naših najmilijih“, navodi se u saopštenju.

I Zvečan izlazi iz karantina večeras odlukom Ministarstva zdravlja, prenosi KoSSev.

Severna Mitrovica i Zvečan bila su u karantinu od 3. aprila, a mesec dana kasnije izlaze iz karantina, saznaje Kallxo od izvora iz Ministarstva.

Nakon što je određen karantin, u ovim gradovima je bilo ograničeno kretanje građanima, i nije bilo dozvoljeno nikom da uđe ili napusti opštine osim iz zdravstvenih razloga, snabdevanja hranom ili lekovima.

Danas su i gradonačelnici Prištine i Uroševca potvrdili da ove opštine od večeras nisu u karantinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar