Nikada se ne bih bavio politikom. Šta ću u politici? Ne zato što mislim da ne treba da se bavim time, nego zato što to nije posao - ne samo za mene, nego nije posao ni za koga, rekao je u jutarnjem programu NOVA S Branislav Bane Raičević, scenarista, komičar, jedan od "Četiri i po muškarca". 

Za bavljenje politikom, smatra – postoje tri motiva.

„Prvi je da pomogneš ljudima oko sebe, drugi da uzmeš lovu, a treći da ostaviš nešto iza sebe“, pojasio je Bane Raičević. 

Na pitanje da li bi se bavio politikom na lokalnom nivou, odgovorio je: „Politika ne , ali aktivizam da, ali aktivizam nema veze sa politikom…“

Komentarišući jedan od novinskih naslova – „Kada ćemo isplivati iz đubreta“, kratko navodi: „Nikada“.

„Nikada nećemo, jer nas savršeno boli uvo. Pocrkaćemo tako što ćemo da uništimo sve oko sebe, nećemo imati vodu da pijemo, nećemo imati šta da jedemo, nećemo imati šta da dišemo. Na ovoj fotografiji (naslovnica dnevnog lista Blic koja ilustruje tekst o uništavanju životne sredine, prim.nov.)  nema nijedne jedine stvari koju nije bacio neki pojedinac. To nema veze sa sa ministarstvima, državom… Ovo je jogurt koji je popio neki tip, žena koja je bacila nešto… „, istakao je Bane Raičević. 

Ljudi su ti koji, kaže – najviše zagađuju.

„Sve zagađuje. I bačen pikavac zagađuje… U kolima sam video ženu koja je uredno bacila masku kroz prozor. Nikoga to ne interesuje“, naveo je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare