Radovi u Vlasotincu, predsednik opštine „saznao iz medija“

Društvo 05. jul. 202020:28
Podeli:
Foto:N1

Ko sme da, usred bela dana, iznajmi mašinu i krene da kopa po javnoj površini, a da za to ne zna predsednik opštine, a što je još važnije, ni nadležne službe? Pritom, da za to ne snosi nikakve posledice. Gledalac iz Vlasotinca javlja da se to nedavno desilo u ovom mestu na jugu Srbije, a predsednik opštine Zoran Todorović, na pitanje N1 šta se tu gradi, kaže da je "odlazeći" i da je za slučaj čuo "iz medija".

Zahvaljujući upornosti Petra Ilića da sazna šta se gradi na javnom zemljištu uz nekadašnji mlin, najpoznatiju građevinu u Vlasotincu, a maltene u rečnom koritu Vlasine kroz sam grad, javnost saznaje za pokušaj uzurpacije javne površine, po svemu sudeći – bez ikakve dozvole.

„Video sam sa mosta buldožer na površini i znao sam da je ovo javna površina za koju je potrebna posebna dozvola da se izvode radovi“, priča Ilić za N1.

I tako je krenulo besomučno dopisivanje između ovog čoveka i raznih institucija. Po papirima koje pokazuje, opštinske uprave, nadležne inspekcije, a obavešten je, tvrdi, i sam predsednik opštine.

Foto:N1

Međutim, da se nešto kraj reke gradilo prethodnih nedelja, predsednik opštine Zoran Todorović kaže za N1 da je saznao iz medija. Kaže da radovi na tom mestu – i bilo šta drugo uz samo korito reke – nije u nadležnosti opštine, već vodoprivrednog inspektora, odnosno, javnog preduzeća Srbijavode. Nameće se pitanje – kako je moguće da u ovako malom gradu, predsednik, koji za sebe, doduše, kaže da je odlazeći, ne zna šta se radi na samom keju blizu centra grada.

Iz Srbijavoda, saznaje N1, nije izdata dozvola za ovaj plato, a više detalja obećali su – naredne nedelje. I sagovornik N1 kaže da je od njih saznao isto.

„Rečeno mi je da nikakve dozvole nisu izdate da neko izvodi građevinske radove ili radove na ovoj lokaciji“, kaže Ilić.

Pa dok službe koje bi morale da reaguju – ne odreaguju, zvanično u Vlasotincu izgleda da niko ne zna ko je smeo da atraktivnu javnu površinu uzme pod svoje. Tako je nastao plato na obali ispod samog ugostiteljskog objekta, uz samu Vlasinu. Zavet „ćutanja“ po ovom pitanju možda može da objasni priča o incidentu, koji je tokom izgradnje ovaj Vlasotinčanin doživeo.

„Direktno je u izvođenju tih radova učestvovao pomoćnik predsednika opštine, gospodin Vladimir Kocić. Njega sam lično fotografisao, slikao, čak imao i jedan verbalni sukob sa njim u tom momentu (…) Zato što mi je prišao i pokušao nekim verbalnim pretnjama da me upozori i da mi preti – šta ja tu radim i po kom osnovu se tu nalazim“, ističe Ilić.

A, bio je, podseća, na javnoj površini, bez ograđenog gradilišta i obeležja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar