Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kod Kalenić pijace i okolnim ulicama danas su zabeležene velike saobraćajne gužve zbog radova u ulici Maksima Gorkog. Zbog radova izmenjene su i trase pojedinih linija GSP-a.

Hitne radove u Maksima Gorkog izvodi JKP „Beogradske elektrane“, te je potpuno zatvoren deo ulice kod Pošte na Kaleniću od Novopazarske do Petrogradske ulice. Kako je saopštio GSP, predviđeno je da radovi traju 2 do 3 dana.

Kako javlja reporter Nove, zbog ovih radova velike gužve su u ulicama Cara Nikolaja II, Ivana Đaje, ali i Makenzijevoj, kao i drugim okolnim ulicama oko Maksima Gorkog. Naime, deluje da je većina vozača bila neobaveštena o ovim radovima, iako ih je GSP ranije najavio, pa su se uputili u obilazne ulice što se posebno odrazilo u Cara Nikolaja II, gde se pored redovnih linija ovuda kreću još autobusi na liniji 25, 25P i 26.

Inače, zbog radova su promenjene i sledeće linije GSP-a, pa tako vozila sa linija 25, 25P, 26 i 26N, u oba smera saobraćaju delimično izmenjenom trasom:

– u smeru ka Kumodražu i naselju Braće Jerković: Golsvordijeva – Krunska – Trnska – Mileševska – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog i dalje redovnim trasama;

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

– u smeru ka gradu: Maksima Gorkog – Cara Nikolaja II – Makenzijeva – Kursulina – Krunska – Trnska – Mileševska – Sinđelićeva i dalje redovnim trasama.

Zbog gore navedenih radova, biće omogućeno levo skretanje za vozila javnog prevoza iz ulice Maksima Gorkog u Cara Nikolaja II i iz ulice Cara Nikolaja II u ulicu Maksima Gorkog.

Privremeno su ukinuta stajališta „Pijaca Kalenić“ u oba smera i „GO Vračar“ u smeru ka periferiji, dok su privremeno uspostavljena stajališta u Mileševskoj ulici, ispred objekta sa kućnim brojem 14, oko 30 metara posle pešačkog
prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Sinđelićeva, u smeru ka periferiji i u Sinđelićevoj ulici, ispred objekta „MAXI“, oko 20 metara posle pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa Mileševskom ulicom u smeru ka gradu.

Bonus video – Gde su komšije, a gde smo mi – Beograd u epizodi „Čekajući metroa“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar