Podeli
Zoran Radovanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je, povodom najave gradonačelnika Šapca da će biti deo ekspertskog tima u borbi protiv koronavirusa u tom gradu, da nije preuzeo nikakvu funkciju, već da je samo njegov konsultant.

Zelenović je na konferenciji za novinare u Šapcu najavio da će deo ekspertskog tima Grada Šapca u borbi protiv epidemije koronavirusa biti Zoran Radovanović, genetičar Oliver Stojković, kao i epidemiolog u penziji Dragutin Marković.

Napominjujući da Zelenović čini sve da se izbori protiv korone, ali da nailazi na mnogo opstrukcija, Radovanović je rekao da je razgovarao sa njim i dr Oliverom Stojkovićem i da ih je pitao za savet i da li može da računa na njih da budu konsultanti.

“Rekao sam da možemo na volonterskoj bazi, ad hok, ponekad kada mu treba da mu damo neki savet”, rekao je Radovanović za Nova.rs

Na pitanje Zelenovića da li to može da objavi, Radovanović je rekao da može jer nije ništa tajno.

“Znači, i ja i dr Stojković smo tu da pružimo savet i Zelenoviuću i bilo kome da pita”, rekao je Radovanović, dodajući da je za ova četiri meseca savetovao više stotina građana, grupa i turističkih agencija.

Dajem savete svakome ko mi ih zatraži, nema razloga da ih odbijem, pa ni Zelenovića, rekao je on.

“Svakome mogu da budem konsultant, ali nisam u Šapcu, nisam na čelu tima, pa čak nisam ni član nekog tamo štaba koji se redovno sastaje i mora da reaguje. Znači ja ne mogu da preuzmem odgovornost za sve što se dešava u Šapcu, ali mogu za ono sto sam pitan da dam odgovor”, kategoričan je Radovanović.

Tačno je da sam konsultatn, savetnik gradonačenika Šapca Nebojše Zelenovića, ali nisam na čelu bilo kakvog tela, nemam zvaničnu funkciju, ponovio je Radovanović, dodajući da je tu situacija sasvim jasna.

Komentari

Vaš komentar