Radovanović: Kon i Tiodorović su u ponižavajućoj situaciji

Društvo 10. jun. 202008:5254 komentara
Podeli:
Predrag Kon, Branislav Tiodorović i Zoran Radovanović Foto:Ivan Dinić/Nova S/BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Polemika koja je juče započela između epidemiologa dr Zorana Radovanovića i dr Predraga Kona, člana Kriznog štaba, nastavljena je i sinoć. Naime, sinoć je Radovanović objasnio Konu šta je mislio kada je rekao da se oseća izdanim, te da se naješio pri pomisli da bi da je mlađi morao da se naše u istoj situaciji kao Kon i Tiodorović.

Najpre je dr Radovanović kritikovao Krizni štab u autorskom tekstu u Danasu, na koji je reagovao Kon na svom Fejsbuk profilu. On je Radovanoviću odgovorio da “ne prihvata njegove kritike” i upitao: “Koga sam izdao?”.

Usledio je odgovor profesora Radovanovića gde pojašnjava da nikoga nije nazvao izdajnikom.

“Dragi kolega Peco, uzeh članak da proverim koga sam nazvao izdajnikom. Postoji bitna razlika: tamo piše da smo IZDANI mi, obični građani. To je zaista osećaj koji delim sa svojim prijateljima. Očekivali smo da se borite za nas (skoro) sedam miliona, a ne da promovišete jednu partiju i njene interese. Ne krivim Vas. Naježio sam se pri pomisli da bih se, da sam mlađi, našao sa Vama i Batom (Tiodorovićem) u istoj ponižavajućoj situaciji. Znam da su civilizacijske vrednosti kojih se Vi držite sasvim suprotne “vrednostima” koje baštine naprednjaci i da prirodno ne možete da im pripadate. No, dužnost mi je bila da ukažem na tu zloupotrebu.Vašeg imena, ugleda i položaja. U tom svetlu sasvim drugo svetlo bačeno je i na odluke KŠ”, odgovorio je je dr Radovanović.

Komentari

Vaš komentar