Radomir Lazović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Radomir Lazović iz Ne davimo Beograda kaže da će pratiti naredne korake vlasti po pitanju izgradnje prve linije metroa na beogradskom Makišu i shodno tome će reagovati. Dodaje da u ovom trenutku traju pripremne aktivnosti za dalju odbranu Makiša, a Vučićevu najavu posete gradilištu vidi kao povod da se građani ponovo okupe.

Lazović za Nova.rs kaže da je Ekološki ustanak priprema jedan dokument koji će podneti u vezi utvrđivanja da li je početka radova legalan s obzirom da nije završena Studija o proceni uticaja.

„Mi pratimo sve korake koje vlast radi i shodno tome reagujemo. Ovo je početak radova, ali mi se bavimo dve godine ovim pitanjem, gde god oni nešto rade, mi smo tu da ukažemo da li je to dobro ili loše“, naveo je Lazović za naš portal. Najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će u narednih nekoliko dana obići gradilište na Makišu, Lazović vidi kao povod da se građani ponovo okupe.

On je istakao da se veliki i dugotrajni procesi kao što je izgradnja metroa ne počinju, niti se završavaju kada dođu bageri, već borba protiv njih mora da bude duža i dugotrajnija.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Glavni poziv ljudima je da mi smenimo ovu vlast, poručuje Lazović.

Upitan za komentar povodom jučerašnjih izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je aktiviste nazivao „zgubidanima koji ne znaju šta da rade u 10 ili 11 ujutru“, Lazović odgovara da je to uvreda za sve stručnjake koji su radili analizu metroa.

Beogradski metro pocetak radova protest Makisko polje
Makiško polje početak radova Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„U maniru predsednika je da vređa i da se sukobljava, tako da me to uopšte ne čudi od njega“, naveo je Lazović.

Podsetimo, aktivisti i predstavnici opozicionih partija juče su se okupili na Makišu povodom početka izgradnje prve linije beogradskog metroa i blokirali su put gde se nalazi gradilište.

Beogradski metro pocetak radova protest Makisko polje
Zaustavljen kamion na gradilištu Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je juče da ljudi koji su protestovali protiv početka izgradnje metroa u Beogradu nemaju nikakvu politiku i da su oni „zgubidani koji ne znaju šta će sa sobom u 10 ili 11 sati“.

Bonus video – Protest na Makišu zbog izgradnje metroa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare