Foto:Vesna Lalić

Gradske službe su u pripravnosti, a ekipe komunalnih preduzeća na terenu, s obzirom na to da se očekuju nove padavine, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić nakon redovnog kolegijuma sa saradnicima.

„Hidrometeorološke službe ne pridviđaju za danas tako obilne padavine, kao što su bile juče. Svakako da pratimo njihove informacije, a komunalne službe su spremne da reaguju blagovremeno“, rekao je Radojičić.

Zbog sinoćnog jakog nevremena, kao i najavljenih padavina, sastanku su prisustvovali i direktori preduzeća Beograd vode, Zelenilo – Beograd i Vodovod i kanalizacija, kao i načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević. Oni su informisali gradonačelnika o aktivnostima koje su preduzete tokom sinoćnog nevremena, s obzirom na to da je u pojedinim delovima grada palo i do 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na Senjaku je palo oko 70 litara kiše, na Vračaru oko 65, na Košutnjaku blizu 60. Delovi grada u kojima je situacija bila najkritičnija su Autokomanda, Požeška i Valjevska ulica, kao i naselje Braće Jerković.

Ekipe komunalnih službi grada radile su čitavu noć na otklanjanju posledica nevremena, radnici Zelenila su do jutra uklanjali porušena stabla i prelomljene grane, rekao je Radojičić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar