Zoran Radojicic
Zoran Radojičić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVI

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je, gostujući na TV Hepi, da je realizacija projekta izgradnje nove dečje bolnice Tiršova 2 posebno važna za njega i da je uveren da će to biti najbolja regionalna bolnica, koja će omogućiti ostanak mladih lekara u Srbiji zbog dobrih uslova za rad, a pacijentima obezbediti najbolje uslove za lečenje.

Radojičić je rekao da je tender za pripremne radove završen, a da je projekat detaljne organizacije klinike „bezmalo potpuno okončan“ i sledi raspisivanje tendera za izvođenje, pa je izrazio nadu da će u toku dve do tri godine Tiršova 2 biti izgrađena, saopštio je Beoinfo.

Dodao je da će u novoj zgradi Tiršova 2 za lečenje dece na raspolaganju biti više od 30.000 kvadrata, kao i da će biti organizovane savremene službe za najteže pacijente, pre svega za one sa malignim bolestima ili za one koji se pripremaju za operaciju srca.

Naglasio je da će bolnica biti organizovana tako da deca u njoj provode što manje vremena i da je cilj da se deca što manje izlažu hospitalnom sindromu, „jer svaki trenutak proveden u bolnici ostavlja na decu psihološke posledice“.

„Кroz projekat izgradnje Tiršove 2 sam shvatio niz stvari koje su važne za ovaj grad, a pre svih u vezi sa ekologijom i zdravijom životne sredine i to je pravac kojim želim da se grad razvija, a drugi je da se deci obezbede dobri uslovi za rast, igru i lečenje“, rekao je Radojičić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare