Zoran Radojičić
Zoran Radojičić Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bga

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da će Grad i ove godine obezbediti 30 miliona dinara kao podršku i pomoć za parove koji pokušavaju da prošire svoju porodicu procesom vantelesne oplodnje (VTO).

On je najavio i da će 468 miliona dinara biti odvojeno za pomoć porodiljama i trudnicama, 68 miliona više nego lane, prenosi Beoinfo.

U ovoj godini porodiljama je isplaćeno 75 miliona dinara. Svaka porodilja dobija 10.000 dinara jednokratno, za prvorođeno dete još 10.000, za treće dete 30.000, a za blizanačku trudnoću po 25.000 za svako dete, naveo je on.

Pročitajte još...

Radojičić je rekao da se razgovara sa stručnjacima za VTO i sa udruženjima ljudi koji se bore za potomstvo kako bi se utvrdilo koji su kriterijumi za ovu godinu najpovoljniji.

Blizu smo dogovora da to bude za parove koji su na prirodan način dobili prvo dete, a za drugo dete imaju probleme i četiri godine ne uspevaju da prošire porodicu, naveo je on.

Radojičić je naveo da je prošle godine opredeljen novac za 128 parova za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje, a plan je da se ove godine u tu svrhu izdvoji 30 miliona dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar