Beograd 21.12.2020. Knez Mihailova ulica, gužva, kupovina, zima, koronavirus Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Doček 2021. godine neće biti kao što smo navikli - nisu preporučena velika okupljanja, kafići ne rade, trgovi će biti prazni... Ali, borba protiv virusa i dalje je prioritet. Podsetimo se koje će biti radno vreme svih važnih objekata.

Prvog dana 2021. godine mnogi objekti neće raditi, parkiranje će biti besplatno, a gradski prevoz će u petak saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

Prodavnice i tržni centri

Danas prodajni objekti rade do 18 časova, a sutra je za većinu neradan dan. Nakon 1. januara, prodavnice i tržni centri vraćaju se starom režimu rada, u skladu sa odlukama Vlade – dakle, uglavnom do 20 časova. Tržni centri danas takođe rade do 18 časova, a od subote do 20 časova.

Kafići i restorani

Za Novu godinu, 31. decembra, ugostiteljski objekti, restorani i kafići, radiće do 18 sati, odlučeno je na Kriznom štabu. Ista mera ostaje na snazi i 1. januara 2021. godine. Za sve ostale objekte važe mere koje su i do sada bile na snazi i one će važiti  do 11. januara.

Komunalna milicija će u novogodišnjoj noći i 1. januara 2021. godine, u 3.500 beogradskih kafića i restorana strogo kontrolisati primenu mera protiv epidemije koronavirusa, koje podrazumevaju ograničenje rada i puštanje muzike.

Što se tiče mogućnosti za organizovanje kućnih žurki za doček Nove godine, Ostojić je rekao da će jedan tim komunalnih policajaca posebno dežurati za javljanje po prijavama građana koje se odnose na buku iz stanova.

Foto: TANJUG/ DUSAN ANICIC
Pijace

Danas mnoge pijace rade do 19 časova, ali će sutra većina biti zatvorena. Pijace će 2. januara imati radno vreme od 6 do 14 časova.

Apoteke

Pet apoteka „Beograd“ tradicionalno rade 24 časa i sutra, 1. januara i prekosutra, 2. januara. Nalaze se na sledećim lokacijama: u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs
Pošte

Za vreme novogodišnjih praznika, 1. i 2. januara kao i na Božić, 7. januara, radiće dežurne pošte, saopštile su Pošte Srbije.

Pročitajte još:

Pošte na graničnim i administrativnim prelazima radiće non-stop, svih dana praznika, osim pošte na Gradini koja će raditi od 7.30 do 18.30 časova kao i Čukarki, koja će raditi od 7 do 18.30.

U petak, 1. januara, radiće Glavna pošta u Beogradu u Takovskoj 2, od 7 do 21 čas kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U subotu, 2. januara, u Beogradu će pored Glavne pošte koja će raditi od 7 do 21 čas, dežurati i pošta u Savskoj 2. od 8 do 15 časova, u Tržnom centru (TC) „Rajićeva Shopping Center“ i „Big fashion“ od 9 do 19 časova.

Radiće i pošte u TC „Stadion Shopping Centar“, „Stop Shop“ u Borči, u „Univereksportu“ u Nehruovoj 68b, „Immo outlet centru“ i ,,TC Novi Merkator“ od 8 do 19 časova.

U Novom Sadu će 2. januara raditi šest pošta u ,,Univereksport“ objektima u Teodora Mandića 23, Futoški put 93/c, Balzakova 59, Bajči Žilinskog 4, dr Svetislava Kasapinovića 10-14, Branka Ćopića bb, i po jedna pošta u ,,Univereksport“ objektima u Sremskoj Kamenici, Rumenki, Temerinu, Kaću, Bačkoj Palanki i Futogu i radiće od 8 do 19 časova.

U Kragujevcu će raditi pošte u TC ,,Plaza“ od 10 do 20 časova i ,,Roda“ od 8 do 20 časova a u Zrenjaninu dve pošte u ,,Univereksport“ objektima ,od 8 do 19 časova.

Po jedna pošta radiće u Nišu i na Zlatiboru i to od 8 do 15 časova, Somboru i Sremskoj Mitrovici od 8 do 19, Subotici od 8 do 13, Pančevu od 8 do 12, Šapcu od 8 do 14 časova, na Kopaoniku od 9.30 do 20.30 , kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U četvrtak, 7. januara, radiće Glavna pošta u Takovskoj 2. u Beogradu, od 7 do 21 čas, pošta u Subotici, Bajski put 58, od 8 do 12 časova kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U četvrtak 31. decembra i sredu 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno, do 18 časova, osim Glavne pošte u Beogradu, u Takovskoj 2., koja će raditi do 21 čas.

Radno vreme pošta na graničnim i administrativnim prelazima se neće menjati.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare