Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Radnici Pošte Srbije sa teritorije Radne jedinice Zemun zahtevaju povećanje plata od 17 odsto i isplatu solidarne pomoći predviđene aneksiranim Kolektivnim ugovorom iz 2019, poruka je sindikata Sloga. Stefan Mitrović iz ovog sindikata za Infobiz ističe da radnici zahtevaju i isplatu zarade iz viška dobiti najkasnije do 20. marta, kao i da se ugovori o privremeno povremenim poslovima prevedu na određeno vreme. Za utorak je najavljen i protest upozerenja ispred pošte u Glavnoj ulici u Zemunu.

„Realna situacija je da povećanja do sada nema ili ako ima mizerno je, daleko je od onih 17 odsto koje su tako pompezno najavljivali sindikati koji su pregovarali sa rukovodstvom“, ističe Mitrović, prenosi N1.

Situacija u tom preduzeću je, kako ističe – alarmantna već godinama u nazad.

„A, posebno poslednjih nekoliko meseci otkad smo dobili novo poslovodstvo iz redova vladajuće stranke. Takođe smo slušali razna obećanja, kule i gradove i na kraju nismo dobili ništa. Nemamo dovoljan broj radnika na kritičnim mestima i u tehnologiji i na pojedinim mestima u administraciji. Svi ljudi su tu došli da rade svoj posao i prime neku platu dostojnu čoveka. To nažalost nemamo i kulminacija će se desiti već sutra“, navodi sagovornik Infobiza.

On ističe da je protest najavljen na nivou radne jedinice Zemun, koja broji nešto malo više od 800 zaposlenih.

„Činjenica je da samo povlašćeni imaju neku platu dostojnu čoveka, sa kojom mogu da žive, dok mi ostali moramo da se snalazimo pa čak i da tražimo još neki posao“ rekao je za Infobiz Stefan Mitrović iz sindikata Sloga.

BONUS VIDEO: Incident na protestu ispred Palate Srbija, gaženje demonstranta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare