kragujevac Počeo protest Fijatovih radnika, radnici, Fijat, Fiat automobili
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Radnici Fijata iz Kragujevca blokiraće danas Beograd, a kako tvrde njihovi predstavnici protest će trajati do večernjih sati zbog čega očekuju velike gužve u glavnom gradu.

Nakon nekoliko pokušaja da nađu rešenje kako se ne bi otpustili radnici iz Kragujevca, pregovori između Vlade, Stelantisa i radnika Fijata došli su do faze u kojoj radnici kreću u blokadu Beograda.

Iako su sinoć pokušali da pronađu zajedničko rešenje sa Vladom, kako bi se izbegla blokada Beograda, ponovo je izostalo konkretno rešenje. Zbog toga, radnici Fijata u 10.30 sati kreću put Beograda gde će izvršiti blokadu, za sada još uvek na nepoznatoj lokaciji.

Ovo je za Nova.rs potvrdio član pregovaračkog tima radnika Fijata Igor Anđić koji je istakao da su autobusi spremni, da je okupljanje planirano za 10 sati, posle čega se kreće put Beograda.

„Premijerka je ostala pri svojim stavovima, još uvek nam ništa ne nudi. Definitivno dolazimo u Beograd, iako smo probali da nađemo konstruktivno rešenje da ne trpe Beograđani. Mi smo običan narod, nismo političari i rešeni smo da to mesto koje budemo danas blokirali držimo do večeras. A što se njih tiče, neka rade šta žele. Nek pošalju tenkove na nas, nek nas pogaze kao i Kini i gotovo“, kazao je Anđić za naš portal.

On je dodao da je moguće da će ih policija zaustaviti na putu ka Beogradu, ali i naglasio da tu gde budu zaustavljeni – tu kreću blokade.

Bonus video: Brnabić o Fijatu – Ne znam šta radnici traže na ulici, neka dođu na pregovore

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare