Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Predsednička kandidatkinja ispred koalicije "Moramo" Biljana Stojković pozvala je putem Tvitera na podršku radnicima "Fijata" koji u sredu planiraju da održe protest u Beogradu zbog propalih pregovora sa Vladom i kompanijom "Stelantis" koja je preuzela vlasništvo nad preduzećem.

Stojković je na svom Tviter profilu objavila:

„Sutra u 12h podrška radnicima Fijata. Sava centar, Gazela. MORAMO, ZAJEDNO“.

Ranije danas, članovi sindikata ove firme i drugi radnici odlučili su da sutra blokiraju Beograd. Kako je za Nova.rs rekao član Pregovaračkog tima radnika Fijata Igor Anđić, iz Vlade im je poručeno da neće pregovarati dokle god radnici blokiraju i protestuju.

„Zašto danas nisu danas izašli sa ponudom da se reši ovo pitanje? Navodno, čekali su nas u Vladi da pregovaramo, a mi znamo kako su nas čekali. Ništa nam nisu ispunili od onog što smo tražili, zbog čega ćemo mi krenuti sutra ka Beogradu“, istakao je Anđić i dodao:

„Mi ćemo ujutru imati spremnih 10 autobusa koji će krenuti ka glavnom gradu. Izvinjavamo se Beograđanima zbog toga što ćemo sutra zaustaviti grad, ali moraju da razumeju da to nije naša namera, već je to sve učinila Vlada koja ne želi da nas čuje. Moramo da izađemo na ulice, ovo je jedini put. Muka nas je naterala na ovaj čin“, podvlači naš sagovornik.

Upitan koje će se lokacije blokirati, on ranije danas nije hteo da kaže, ali je dozvolio mogućnost „da će policija onemogućiti da dođu do grada“.

BONUS VIDEO: Brnabić o Fijatu: Ne znam šta radnici traže na ulici, neka dođu na pregovore