Foto: Printscreen/NOVA S

Gost emisije "Među nama " je novinarka Rada Đurić koja je govorila o svom povratku u medije nakon što je zbog poštovanja mera po dolasku iz inostranstva provela mesec dana u samoizolaciji. Rada Đurić od ponedeljka počinje da radom na televiziji Nova.S i u početku će voditi emisiju "Među nama".

Đurić se u emisiju uključila, kako kaže, poslednji put putem video linka i ispričala kako je provodila vreme u samoizolaciji.

„Izolacija mi ističe zapravo u nedelju i iz tog ugla mogu da kažem da se radujem ovom vikendu jer razmišljam kako će izgledati kada izađem napolje posle mesec dana i šta će mi biti prvi korak“, rekla je ona,

Dodaje da je za mesec dana čula razne privatne tragedije, borbe i da je uvidela kako njeno stanje nije najgore.

Napominjujući da ima iskustava vanrednih stanja i raznih nedaća u svom životu,  Đurić je rekla da se malo bolje spremila ali da, kako kaže, čovek nikad nije spreman za ovu situaciju bez obzira na iskustvo koje imamo.

„Ali svi ti redovi koje vidimo i u kojima ću i ja od ponedeljka učestvovati nam nisu strani ali ne volimo da se na to vraćamo“ , kaže ona.

Govoreći o tome šta  je radila i kako je provodila vreme tokom samoizolacije, Đurić objašnjava da se “ u početku izolacije oduzimala, da je zatim dva, tri dana bila besna, a  onda se sabrala“.

Shvatila je da deli sudbinu ostalih koji su bili u propisanoj izolaciji od 14 dana, koja je kasnije produžena na 28 dana, ali da je važno da znate zašto ste u izolaciji, zašto ste kući jer ste potencijalno opasnost za druge i za sebe.

„To vam je racionalno objašnjenje“, rekla je Đurić.

Komentarišući stanje u  medijima tokom epidemije koronavirusa, kaže da je ništa nije iznenadilo “ ni kako se prati ova situacija, ni to kako smo izveštavali“.

Kaže da je nedostajalo osnovnih informacije bez zatsrašivanja jer ljudima je to bilo potrebno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram