Foto: Čitalac Nova.rs

Posle pisanja portala Nova.rs da je kineska firma, koju je angažovalo Javno preduzeće "Putevi Srbije", neovlašćeno upala u posed Danijela Vukovića u selu Prijevor kod Čačka i počela da iskopava pesak i vadi orahe, oglasili su se "Putevi Srbije" odgovorom da još uvek nisu stečeni uslovi za ulazak u pracelu i da će izvođača obavestiti da obustavi radove.

„Ukoliko se radi o parcelama čiji je vlasnik Vuković Danijel i koje se nalaze u KO Prijevor, možemo Vas informisati da su iste pravnosnažno eksproprisane, ali da postupak naknade još uvek nije završen“, navodi JKP „Putevi Srbije“ u odgovoru na pitanje Nova.rs da objasne upad u Vukovićev posed.

Ovo javno preduzeće dalje objašnjava, da to znači da se još uvek nisu stekli uslovi da izvođač počne da izvodi radove na tim parcelama.

Foto: Čitalac Nova.rs

„Radovi će moći da otpočnu ili nakon isplate naknade za eksproprisane nepokretnosti ili nakon donošenja rešenja Ministarstva finansija kojim se dozvoljava stupanje u posed“, navodi se u saopštenju i dodaje:

 

Foto: Čitalac Nova.rs

„Ukoliko je izvođač zaista na tim parcelama otpočeo radove, obavestićemo ih da obustave do ispunjenja jednog od dva gore pomenuta uslova.“

Vuković je za Nova.rs rekao da više od mesec dana traje upad i prekopavanje njegove parcele od 1,3 hektara, na kojoj je imao 122 stabla oraha.

„Posadio sam pre sedam godina orahe na zemlji koju nisam nasledio već kupio, orao, plevio, đubrio, natapao znojem i svojim i svoje dece. Sve to znajući da verovatno neću doživeti da ubiram plodove, ali sam zato bio bezbrižan da će moj sin, u državi u kojoj se ne zna sta će biti sutra, moći da ima neku sigurnost od toga“, rekao je on i dodao da mu je do sada uništeno oko 12 zdravih stabala oraha.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare