Foto: Opština Gornji Milanovac/Promo

Predsednik opštine Dejan Kovačević posetio je prvu bebu rođenu u milanovačkom porodilištu u 2023. godini – devojčicu rođenu 1. januara. Tom prilikom njenoj mami, Radmili Marković, uručio je poklon vaučer u vrednosti od šezdeset hiljada dinara. Pored ove devojčice, prvog dana Nove godine u Gornjem Milanovcu, na svet je došao i jedan dečak.

„Ovo je najlepši deo mog posla i ja se uvek radujem kada iza Nove godine dođem da posetim novorođene bebe. Ove godine imamo dve bebe rođene prvog januara, i nadam se da ćemo od ove godine postaviti neke nove rekorde kada je u pitanju broj novorođene dece u Gornjem Milanovcu. Razgovarajući sa doktorima ovde u porodilištu, saznao sam da taj broj varira oko 10 posto godišnje, i iskreno se nadam da će u budućnosti taj broj biti samo veći“, rekao je Kovačević.

Foto: Opština Gornji Milanovac/Promo

Istako je da su deca pravo bogatstvo i da je to jedino što može da izvuče Srbiju iz „ove situacije“.

„Ono što me raduje jeste da smo u prošloj godini imali čak 43 porodice koje su postale bogatije za treće rođeno dete i to jeste cilj Vlade Republike Srbije i nama ovde, u lokalnoj samoupravi, da pokušamo da sa svim svojim kapacitetima pomognemo malde bračne parove i roditelje da se osmele na tako nešto. Deca su pravo bogatstvo i to je jedino što može da izvuče Srbiju iz ove situacije. Poželeo bih svima još jednom srećne praznike, a mladim mamama čestitam prinove“, rekao je predsednik Kovačević.

Foto: Opština Gornji Milanovac/Promo

Načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo, dr Dragan Perišić, rekao je ovom prilikom da mu je drago što predsednik nastavlja višegodišnju tradiciju obilaska porodilišta i time pokazuje da Opština misli na mladi naraštaj našeg grada, kao i na trudnice i porodilje koje se tu nalaze i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Prošle godine je u Gornjem Milanovcu obavljeno 287 porođaja, što je oko 5 posto manje u odnosu na prethodnu godinu, ali kao što je predsednik rekao, to varira. Nadamo se da će i sa merama države i opštine taj broj rasti iz godine u godinu“.

BONUS VIDEO: Prve bebe u novoj godini dobile po 300.000 dinara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar