Foto:EPA-EFE/PACO SANTAMARIA

U poslednja 24 sata sa područja Zlatiborskog okruga testirano je 47 osoba, od kojih je sedam pozitivno na virus korona, pa tako taj okrug ima 133 potvrđena slučaja infekcije, a zabeležen je još jedan smrtni slučaj i prva pojava virusa u Kosjeriću.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da su po dva nova pozitivna slučaja zabeležena u Užicu i Arilju i po jedan u Požegi, Sjenici i Kosjeriću, dok je preminula žena iz Nove Varoši starosti 85 godina.

Od početka epidemije do danas testirane su 1.083 osobe i najveći broj obolelih i izlečenih u Zlatiborskom okrugu beleži Užice – 40 zaraženih i 18 oporavljenih.

Sledi Bajina Bašta sa 25 pozitivnih i 10 izlečenih pacijenata i Arilje sa 19 potvrđenih slučajeva i pet izlečenih.

Požega ima 11 obolelih, Nova Varoš 10 i po četiri oporavljena pacijenta, a Prijepolje i Priboj po devet pozitivnih i po pet izlečenih.

Sjenica ima registrovanih šest pozitivnih i dva oporavljena, dok Čajetina ima tri zabeležena slučaja infekcije, a dva pacijenta su se oporavila.

U Kosjeriću je potvrđen prvi slučaj obolevanja od Kovida-19.

Ukupan broj oporavljenih pacijenata je 55.

Broj preminulih od virusa korona sa područja Zlatiborskog okruga iznosi 11, četiri pacijenta iz Nove Varoši, po dva pacijenta iz Prijepolja i Arilja i još troje njih iz Užica, Bajine Bašte i Priboja.

Prosečna starost preminulih osoba je 73,5 godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar