Foto:Shutterstock

Prva beba rođena u Nišu ove godine je dečak kojeg je rodila Danica Mihajlović, rečeno je danas na Ginekološko-akušerskoj klinici.

Dečak je rođen jutros u 5.20 časova, sa nešto manje od 3 kilograma.

Dva sata kasnije rođena je još jedna beba, devojčica Vera, koju je rodila Jelena Stanković.

Povezane vesti:

Majke prvorođenih beba su danas obišli gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić i direktor Ginekološko-akušerske klinike Dejan Mitić.

Sotirovski je u ime grada uručila majkama poklone i 100.000 dinara.

Ona je tom prilikom izjavila da će zadatak grada u narednom periodu biti stvaranje što boljih uslova za povećanje nataliteta.

„Otvorićemo nova radna mesta za roditelje, graditi nove vrtiće da više ne bude liste čekanja i za to su opredeljena sredstva u budžetu“, dodale je Sotirovski.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić je dodao da će Ginekološko-akušerska klinika biti apsolutni prioritet uprave Kliničkog centra.

„Uslovi u kojima bebe dolaze na svet nisu zadovoljavajući i smatram svojom obavezom da renoviranje i opremanje GAK-a bude jedan od najvažnijih zadataka u ovoj godini“, kazao je Perišić.

Direktor GAK-a Dejan Mitić kazao je da se broj novorođenih beba iz godine u godinu smanjuje, ali da Centar za vantelesnu oplodnju za sada uspešno radi.

„U toku prošle godine  rođeno je nešto više od 130 beba koje su iz programa Centra za vantelesnu oplodnju što u ukupnom broju rođenih beba čini 3,98 posto“, istakao je Mitić.

Prema njegovim rečima, da bi Centar još bolje radio potrebno je da se oprema obnovi i da se uključe novi kadrovi.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar