Foto: Čitalac Nova.rs

Srpska javnost danas je zgrožena prizorima iz Požege, gde je lekar u punoj kovid opremi pregledao pacijente - ispred ambulante. Danas je stigla reakcija iz Doma zdravlja Požega, odakle saoštavaju da je doktorka suspendovana.

Kako navode iz  Doma zdravlja u Požegi, protiv lekarke koja je pregledala pacijente na ovakav način, pokrenut je disciplinski postupak.

„Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju prilikom pregleda na mestu koje nije određeno za to, u blizini kovid ambulante, dr M. Đ. suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka“, navodi se u tekstu objavljenom na Fejsbuk profilu Doma zdravlja.

Поштовани суграђани,Због пропуста у раду и излагања пацијената недоличном положају приликом прегледа на месту које…

Posted by Дом Здравља Пожега on Субота, 18. јул 2020.

Građani će biti pregledani u Osnovnoj školi „Petar Leković“, gde će biti stvoreni bolji uslovi za pacijente kojima je potrebna pomoć u oblasti fizikalne medicine, zbog toga što su ove prostorije Doma zdravlja pretvorene u kovid ambulante.

Korisnici Fejsbuka su ranije imali različite komentare na pomenutu fotografiju.

“Da li u Nemačkoj imaju ovakve ambulante”,”To što je napolju je opravdano, ali ima li iko živ u opštini i njihovom kriznom štabu da nabavi suncobran, paravane”, “Bolje u parku”, samo su neki od komentara građana.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare