Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Protestna vožnja u znak podrške "pravoslavnom narodu" u Crnoj Gori održana je danas u Beogradu.

 

Učesnici protesne vožnje krenuli su oko 18 sati od autopijace kod Bubanj potoka auto-putem Beograd – Šid ka aerodromu „Nikola Tesla“.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

U koloni je bilo oko stotinak automobila koji su bili okićeni srpskim zastavama, zastavama Grčke pravoslavne crkve, barjacima sa likom Petra Petrovića Njegoša i ikonama.

Učesnici su, sudeći po tablicama na automobilima, došli iz različitih gradova zemlje.

Danilo Vučić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Među okupljenim građanima su, kako javlja reporter Nova.rs, bili i sin predsednika Srbije Danilo Vučić i predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kolonu je duž auto-puta pratila policija i kamion sa ozvučenjem sa koga su se puštale srpske patriotske i crkvene pesme „Ne damo svetinje“, „Oj Kosovo, Kosovo“, „Govori gospode“, „Pečka kandila“…

Okupljeni u koloni želeli su da izraze nezadovoljstvo i upute apel i vlasti i opoziciji u Crnoj Gori, kao i svim ljudima koji žive u Srbiji, ali i u rasejanju, da je kranje vreme da se zaštite srpske svetinje i srpski narod.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zbog protestne vožnje stvorila se velika gužva na auto-putu.

Kada su stigli do aerodroma „Nikola Tesla“, dvadesetak vozila je napravilo krug na parkingu i vratilo se u grad čime je protestna vožnja bila završena.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pojedini učesnici protesta bili su, kako javlja reporter Nova.rs, u vidno alkoholisanom stanju.

Organizatori protestne vožnje su udruženje građana „Knez Miroslav“, „Svi za Kosmet“, „Pravoslavna fondacija“, „Ćirilica“, „Društvo cara Nikolaja“, „Zdravlje božuri“, Udruženje Mojkovčana i Udruženje Pljevljaka.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, prošle nedelje organizovana je auto-litija koja je iz Beograda išla do granice sa Crnom Gorom. U koloni dugačkoj oko pet kilometara učestvovalo je nekoliko stotina građana.

 

Više fotografija pogledajte u galeriji:

Danilo Vucic Danilo Vucic

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare