vidi gari
Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Protest pod nazivom "Vidi, Gari, možemo zajedno" biće održan danas u 12.00 na Dunavac-Šodrošu u Novom Sadu, u znak otpora zbog namere gradskih vlasti da izgrade "Novi Sad na vodi", najavili su organizatori.

Kako je saopštila organizacija Novi optimizam, investitori nameravaju da 500 metara u korito reke izmeste odbrambenu liniju grada, a da potom isuše rukavce Dunavca i tu izgrade stanove.

Iz pokreta Novi optimizam ocenili su da je u istoriji najvećeg vojvođanskog grada nezabeležen pokušaj vladajuće stranke da uništi generacijski trud i nastojanje da se gradski život uklopi u jedinstvenu oazu najveće evropske reke i njenog prirodnog staništa.

„Ostaće sramnim slovima ispisan pokušaj političke garniture Srpske napredne stranke da povlašćenim pojedincima omogući enormno bogaćenje na štetu životnog prostora stanovnika“, naveli su iz pokreta Novi optimizam.

Pročitajte još:

Na protestu će govoriti predsednik Nezavisnog udruženja novinara (NUNS) Željko Bodrožić, karikaturista Marko Somoborac, arhitekta Dragoljub Bakić, predstavnik Združenih inicijativa i pokreta Đorđe Miketić.

Kao govornici najavljeni su i kompozitor Uroš Turkulov, predstavnik pokreta Tvrdjava Nikola Kolja Krstić, predsednica UO Zelene mreže Vojvodine Olivera Radovanović, predstavnica Grupe za konceptualnu politiku Branka Đurčić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar