Foto: Printscreen/N1

Protest protiv policijske represije održaće se u četvrtak, 16. jula ispred policijske stanice na Detelinari, u Rumenačkoj ulici, javio je novosadski portal 021.rs.

Ova lokacija je izabrana jer u toj policijskoj stanici radi inspektor koji je navodno 8. jula za vreme protesta u Ulici Modene pretukao dečaka sa autizmom.

Kako najavljuju organizatori, nastavlja se sa protestima protiv policijske brutalnosti, protiv višedecenijskog sistemskog urušavanja zdravstva, državnih institucija i celokupne privrede „naše rasprodane i privatizovane države“, objavio je 021.rs.

Prema informacijama tog, portala, zahtevi organizatora protesta su:

  • Ostavka i procesuiranje inspektora koji je 8. jula pretukao dečaka sa autizmom, u roku od tri dana, kao i ispitivanje svih slučajeva upotrebe prekomerne sile policijskih službenika, njihove smene i sudsko procesuiranje.
  • Puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika koji su privedeni, prebijeni i osuđeni pod lažnom optužbom i sa lažnim svedočenjima policajaca.
  • Preusmeravanje novca namenjenog za policiju u zdravstvo, kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Radi bezbednosti svih okupljenih organizatori naglašavaju da su obavezne zaštitne maske, a protest počinje u 19 časova.

Udruženje „Autizam promena za 180“ pisalo je direktoru policije Vladimiru Rebiću povodom napada na mladića koji je u četvrtak, 8. jula biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gde je u toku bio protest i sukob sa policijom.

Kako se navodi u saopštenju, dečak je osoba sa autizmom.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare