Oko 200 građana Banovog brda okupilo se na protestu ispred parkića na uglu Valjevske i ulice Nikolaja Gogolja, kako bi sačuvali tu zelenu površinu i sprečili investitora da napravi zgradu.

Građani su se okupili još jutros kako bi zaustavili rad bagera koji došao da rasčisti teren za izgradnju. Uz pištaljke i buku okupili su se da kako kažu spreče izgranju koja će narušiti njihove živote.

Podsećaju na dogovor sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i predsednikom opštine Čukarica, uz tvrdnju da obećanje i mirnom rešavanju tog problema nije ispunjeno, te da je narušeno današnjom pojavom bagera.

Jedan od građana iz zgrade pored parkića Saša Simić, poručio je da će od sutra u 08.30 biti ispred Skupštine Grada Beigrada, sve dok nadležni ne odreaguju.

„Ovo nije običan parkić. Ovo je sada kraj, Srbiji fali varnica. Ovo više neće moći, ja sutra ostajem ispred Skupštine, dok se ne ispunu dogovor, da se mirnim putem sve reši, ovim tučama ne može“, tvrdi Simić i podseća da velike bitke počinju od malih stvari. I ostali učesnicu protesta su mu najavili podršku u protestu ispred gardskog parlamenta.

Podseća i na to da bitka za parkić na Banovom brdu traje već godinu dana.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ekipa našeg portala razgovarala je i sa jednom od učesnica protesta, verovatno najstarijom, Gordanom Janjić (74), koja ide sa štapom i živi u blizini parkića. Ona je u izjavi za Nova.rs rekla:

„Došla sam da podržim ove mlade ljude, da deca imaju sutra gde da im se igraju. a ne kafići i banke je..ne, da izvineš. Samo banke i kafići, a nigde parkići. Hajde, bre, bezobrazni. U Požeškoj ima 45 banaka.“, otresito će ova baka, koja uz štap učestvuje u protestnoj šetnji. Kaže da već šesti put podržava branitelje parkića u njihovim protestima.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pored „bdenja“ ispred Skupštine grada, za sutra u 19 sati je najavljeno i novo okupljanje na Banovom brdu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Građani različitih uzrasta, svi uz pištaljke poručuju „ne damo parkić“, dok se sa zvučnika čuju pesme „It’s my life“ i „Get up, stend up“.

Protest je završen šetnjom kroz Požešku, a na čelu kolone je sve vreme bio transparent „Sačuvajmo parkić“.

Podršku građanima Banovog brda koji se bore za parkić, pružila je Inicijativa Ne davimo Beograd i Udruženje za zaštitu ustavnosti.

Kako javlja naš reportes s lica mesta, okupljneni građani su na kratko za vreme šetnje blokirali saobraćaj Požeškoj ulici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare