Foto:A.K./ATAImages

U toku je ispitivanje svih okolnosti nezapamćene tragedije u vrtiću "Pčelica" u Vladičinom Hanu, kada je četvorogodišnji dečak u ponedeljak najverovatnije progutao žir sa novogodišnje jelke i ubrzo preminuo.

Povodom ovog tužnog slučaja, oglasilo se i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Sa velikim žaljenjem i tugom obaveštavamo da je dečak starosti četiri godine i tri meseca iz PU „Pčelica“ iz Vladičinog Hana, preminuo. Prosvetna inspekcija je na terenu, uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti ovog događaja.

Pročitajte još:

Ministar prosvete Branko Ružić, u svoje lično ime i u ime zaposlenih u Ministarstvu izražava veliko žaljenje i upućuje saučešće porodici zbog smrti dečaka.

Prema rečima očevidaca ovog događaja, u ponedeljak se u vrtiću odvijala prava drama.

„Hitna pomoć je stigla pod sirenama. Utrčali su unutra lekari i sestre. Istrčali su noseći dečaka, koji je već bio u nesvesti. Nosili su ga kao neko mače, bile su mu pale i ruke i noge. Velikom brzinom i pod sirenama su ga odvezli“, kaže jedan od očevidaca.

Dečak je kolima hitne pomoći prebačen u ZC Surdulica, a potom u KC Niš, gde je operisan, ali uprkos lavovskoj borbi lekara za njegov život, preminuo je.

BONUS VIDEO: Dan nakon nesreće u vrtiću u Inđiji_ I šta ćemo sad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare