Reprezentativni prosvetni sindikati nisu danas postigli dogovor o platama na razgovoru sa predsednikom Vlade Milošem Vučevićem i ostaju pri ranije zakazanom protestu 16. septembra, izjavila je FoNetu portparol Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Mirjana Gašić.

Prema njenim rečima, „nema dogovora u vezi sa ispunjenjem obaveza iz Protokola potpisanog u oktobru prošle godine“.

Vladina ponuda je podrazumevala povišicu od januara za 12 odsto nastavnom i osam odsto nenastavnom osoblju, izjavila je Mirjana Gašić.

Ona je ocenila da takva ponuda Vlade još više udaljava od ranije postignutog Protokola i zahteva sindikata da se ne prave podele zaposlenih po školama na nastavno i nenastavno osoblje.

PROČITAJTE JOŠ:

Mirjana Gašić je najavila da će 16. septembra reprezentativni prosvetni sidnikati protestovati u gradovima širom Srbije ispred lokalnih školskih uprava.

U Beogradu će se zaposleni u prosveti okupiti u Parku Manjež.

Sastanci zaposlenih u školama počeće u 10 časova, a okupljanja na zakazanim lokacijama krenuće 90 minuta kasnije.

„Protesti su najavljeni, obavešteni su svi organi koji treba da budu obavešteni. To će biti još jedna prilika da skrenemo pažnju vladi na obavezujuće zadatke iz Protokola. Pokazujemo im i da će našim zahtevima morati da posevete posebnu pažnju“, poručila je Mirjana Gašić.

BONUS VIDEO: Prosvetarima nije ispunjeno ono što je potpisano još pre 10 meseci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare