Miloš Vučević Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Vojnoobaveštajna agencija Srbije (VOA) proslavila je danas svoj dan, 5. mart.

Na taj dan je 1884. godine u okviru reorganizacije i modernizacije srpske vojske, formiran Spoljni odsek Operativnog odeljenja tadašnjeg Glavnog đeneralštaba.

Ministar odbrane Miloš Vučević je na svečanosti kazao da su razmena informacija i iskustava s drugim službama, kao i sagledavanje analiza i zaključaka nužni Srbiji, imajući u vidu „sveukupni ambijent i okolnosti“ koje je okružuju.

Ministar je rekao da je ponosan na sve što su decenijama radili pripadnici VOA i pozvao da nastave otvaranje vojnih izaslanstava u drugim državama. „Za pohvalu je i da smo otvorili dva nova vojna izaslanstva u Španiji i Libanu“, rekao je Vučević.

Direktor VOA, general-major Zoran Stojković, kazao je na svečanosti da su svi izaslanici odbrane pažljivo birani, da su se usavršavali u zemlji i inostranstvu u veoma širokom spektru specijalnosti i naglasio da su oni prva linija odbrane bezbednosti Srbije i da mogu da služe za ponos.

Ministarstvo odbrane je prenelo u saopštenju da je Vučević izrazio zadovoljstvo jer su na svečanosti bili i izaslanici odbrane 27 država, kao i vojni predstavnici diplomatskih misija pri UN, OEBS i NATO.

BONUS VIDEO: Borović: Vulin na čelu BIA – ovo je poraz demokratije u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare