„Sredili“ fontanu u Niškoj Banji zbog Brnabić, a već propala

Društvo 29. sep 202016:32 > 16:4610 komentara
Podeli:
Foto: Tamara Tasić/Južne vesti

Popucale betonske ploče, pocrnele cevi i žabokrečina, slike su fontana bez vode na rekonstruisanom trgu u Niškoj Banji, gde su radovi završeni pre par meseci, pišu Južne vesti i prenose da novi predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković očekuje rešenje kada se završi turistička sezona i bude stavljen novi premaz, jer je, kako kaže, probni premaz stavljen zbog dolaska premijerke Ane Brnabić u junu.

U punom sjaju dočekale su fontane u Banji premijerku početkom juna, ali je taj sjaj izbledeo, te sada izgledaju oštećeno, a ni ne rade.

Skoro četiri meseca od tada, delovi betona izgledaju ispucalo, na dnu je žabokrečina, dok je cevi zahvatila korozija.

Kao razlog što su fontane posle kratkog vremena od obnavljanja u lošem stanju novi predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković navodi probni premaz.

Foto: Tamara Tasić/Južne vesti

Objašnjenje izvođača je da su za potrebe dolaska premijerke u tom trenutku stavljeni ti premazi, to je probni balon. Oni su isprobali dve vrste premaza i sada će se odlučiti za jedan koji će sada tu biti implementiran, da bude za stalno – navodi Živković.

Prema informacija koje je, kako kaže Živković, dobio iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj i projekte koja je vodila projekat obnove, izvođač će novi premaz naneti kada se završi turistička sezona i kada prestane da se pusta voda u fontanama.

Foto: Tamara Tasić/Južne vesti

Međutim, fontane su i sada ugašene, a Živković očekuje da će voda poteći od sutra, 30. septembra.

#niskabanja #visitniskabanja #visitserbia?? @ Gradska opština Niška Banja

Posted by Gradska opština Niška Banja on Уторак, 09. јун 2020.

Nema vode, zato što je pukla cev koja snadbeva fontanu gradskom vodom pre oko nedelju dana, tom prilikom je i voda oštetila elektroinstalacije za sistem snadbevanja vodom i firma koja se bavi održavanjem fontane i Naissus su nam dali obećanje da će od sutra fontane raditi normalno – objašnjava Živković.

Podsetimo, centralni trg sa fontanama u Niškoj Banji izgrađen je sedamdesetih godina, da bi od 2019. počela njegova obnova, a vrednost svih radova je procenjena na više od 29 miliona dinara.

Nakon probijenih rokova, raskinut je ugovor sa prvim izvođačem, a novo preduzeće je radilo i tokom vanrednog stanja. Tako su rekonstruisane fontane i trg dočekali premijerku baš pred izbore.

 

Komentari

Vaš komentar