Govornici se smenjuju na antiratnom skupu na Trgu republike i to su uglavnom Rusi koji su pobegli iz te zemlje pred, kako oni kažu, Putinovim terorom.

Svi oni kažu da Putin nije Rusija i da podrška njemu i ratu u Ukrajini ili slovo Z nije zapravo podrška Rusiji.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ruskog predsednika nazivaju zločincem, krvolokom i prihički obolelim čovekom. Jedan od govornika se zapitao šta će uraditi generali koji vode Putinov rat i koji slušaju naređenja „psihički obolelog čoveka“ i pozvao ih da pređu na stranu naroda.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Profesorka ruskog Lena, koja je pre sedam meseci došla u Srbiju, zahvalila se Srbiji i Beograđanima. a takođe apelovala na Srbe da razumeju ko je zapravo Putin – da je to čovek zbog koga hiljade mladića, Ukrajinaca i Rusa, ginu.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ona je dodala da u Putinovoj Rusiji nema slobode govora, a da svako ko se usudi da nešto loše kaže o njegovoj vladavini bude uhapšen u toku noći i odveden u nepoznatom pravcu i da su tako čitave porodice uništene.

Dogodio se jedan manji incident, kada je jedan mladić sa oboda skupa povikao „slava Rusiji“. Govornici su ga tada pozvali da priđe i porazgovara sa pravim Rusima, ali se on udaljio u međuvremenu. Tada je usledio povik govornika „slava slobodnoj Rusiji“, koji propraćeni aplauzom.

***

BONUS VIDEO: Parole na antiratnom skupu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar