Foto:Shutterstock

Svako ko želi da poseti nekoga u domu za stare može to učiniti pod posebnim uslovima od 10 do 18 časova na 15 minuta pod posebno propisanim uslovima, izjavio je gostujući u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S predsednik Udruženja privatnih domova za stare Radoslav Milovanović.

Posete su, prema njegovim rečima, dozvoljene samo u dovorištu domova i to ukoliko je dnevna temperatura iznad 18 stepeni.

„Poštuju se sve mere zaštite. Niko neće ući dok mu ne bude izmerena temperatura, mora da ima zaštitne rukavice, masku i vizir, a proći će i nekoliko dezobarijera. I naravno svi moraju da drže fizičku distancu od najmanje dva metra“ rekao je Milovanović.

Sve što se donosi u domove, kako je dodao, mora da prođe kroz posebnu proceduru, da se donese u posebno vreme u dom i de se dezinfikuje više puta nego što se unese.

„Kovid je i dalje prisutan i pojavljuje se. Mi pratimo sve mere zaštite. Bez obzira što su posete napolju, mere se moraju poštovati. Planiramo je da neko od zaposlenih iz doma mora da bude prisutni tokom posete. Obavezno je vođenje evidencije ko je kada došao. Odgovorna osoba će biti zadužena da se poštuju sve mre, da ne bude više poseta u isto vreme. Kada se završi jedna poseta, mora da se izvrši dezinfekcija, pa da tek onda može da počne druga poseta“ objasnio je on i naveo da sve posete moraju ranije da se zakažu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare