Studenti Univerziteta u Beogradu sinoć su protestovali zbog najave da će biti iseljeni iz domova, što je jedna od mera za suzbijanje koronavirsa. Jedna od studenkinja koja je učestvovala u protestima koji su u centru Beograda trajali do duboko u noć, Jelena Riznić, bila je gošća jutarnjeg programa "Probudi se". Ona je poručila da studenti neće izaći iz domova i dozvoliti da se zaraza raširi po Srbiji.

Ona je podsetila da su martu, na očetku vanrednog stanja, studenti iseljeni iz doma, ali da to sada neće biti dozvoljeno.

„Ono što se desilo u martu, treba da ostane u martu. Ovoga puta nećemo izaći iz domova i dozvoliti da se zaraza širi, umesto da se lokalizuje. Ne želimo da ugrozimo naše porodice, roditelje bake i deke“, poručila je Riznić i dodala da će studenti, blokirati institucije, ukoliko to bude jedini način da im se zahtevi ispune.

Napomenula je da je je zahtev studenata ne samo da ostanu u domovima, već i da budu obezbveđeni dodatni ispitni rokovi za one koji su zbog korone sprečeni da polažu, zato što su pozitivni ili bi izlaskom na ispit mogli da ugroze članove svoje porodice.

Ona je ocenila da je na delu privatizacija visokog obrazovanje i poručila da studenti to neće dozvoliti.

Podsetila je da je za danas u 10 sati najavljen novi protest studenata na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare