Foto: Nova S

Iznajmljivanje električnih trotineta u Beogradu je isplativ biznis i uživanje je raditi ga, kaže vlasnik Rent kuće električnih trotineta Nikola Grujović.

Iznajmljivanje električnih trotineta u Beogradu na dan košta između 1500 i 2000 dinara, sat 500 a uz dodatnu opremu i skuplje a Grujović je, gostujući u jutarnjem programu „Probudi se“ TV Nove rekao da su svi zainteresovani za e-trotinete i da je njihovo iznajmljivanje isplativ biznis koji je uživanje raditi.

Budući da još uvek ne postoji zakon kojim bi se regulisalo ponašanje vozača električnih trotineta po gradu, Grujović je preporučio  vozačima da ne idu po kolovozu jer je brzina od 25 kilometara na sat, što je maksimalna brzina trotineta, ipak dovoljno velika i da vozači moraju da paze i na sebe i na druge.

Iako nema zakona koji reguliše rad električnih trotineta, svima savetujemo da nose zaštitnu opremu, pre svega kacige i, bez obzira na to što e-trotineti mogu trenutno svuda da se kreću, da izbegavaju izlazak na kolovoz.

Komentarišući skorašnju odluku vlasti u Kraljevu da se zabrani vožnja trotineta po pešačkim stazama, Grujović je rekao da se apsolutno slažu sa tom odlukom jer je u potanju pešačka zona. „Bicikli ne mogu da idu pešačkom zonom pa veruemo da će i novi zakon zabraniti kretanje istom i trotinetima“, rekao je on i izrazio nadu da će Beograd uskoro otvoriti još više biciklističkih staza po kojima će moći da se voze trotineti.

Do kraja godine, Srbija bi trebalo da dobije predlog zakona o električnim trotinetima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare