Foto:Shutterstock

U petak i subotu biće održan probni završni ispit u svim osnovnim školama u Srbiji, a u cilju pripreme učenika osmog razreda, nastavnika i škola za završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U petak, 9. aprila 2021. godine, u 13 časova, biće polaganje probnog testa iz matematike.

U subotu, 10. aprila 2021. godine, u 9 časova je polaganje probnog testa iz srpskog/maternjeg jezika, a u 11.30 časova, polaganje probnog kombinovanog testa iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Povezane vesti:

Rešavanje testova traje 120 minuta.

Probni završni ispit održaće se u školi, u grupama učenika, ne većim od 15, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Ministarstvo podseća da je probni završni ispit verna simulacija procesa završnog ispita, gde učenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure ispita – vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita, organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine, dežurnih nastavnika, supervizora i drugo.

„Cilj organizovanja probnog završnog ispita je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu“, ističu u Ministarstvu.

Dodaju i da će polaznici trećeg ciklusa programa funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih  (FOOO), u okviru probnog završnog ispita, u petak, 9. aprila 2021. godine, u 13 časova, polagati jedinstveni test koji sadrži zadatke iz srpskog odnosno maternjeg jezika, matematike i prirodnih i društvenih nauka kao i opšte kompetencije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar