Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Blokada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu privremeno je prekinuta pošto su tu visokoškolsku ustanovu posetili rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Marić i dekani dva novosadska fakulteta. Studenti su u večernjim časovima napustili fakultet.

Mladi koji se predstavljaju kao studenti Univerziteta u Novom Sadu aplauzom su dočekali rektora Madića i dekane Fakulteta tehničkih nauka i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Borisa Dumnića i Patrika Drida. Posle obavljenog razgovora studenti su poručili da će privremeno prekinuti blokadu Filozofskog fakulteta, ali da ne odustaju od svojih zahteva, a to je da se sankcioniše profesor tog fakulteta i novinar Dinko Gruhonjić, prenosi N1.

Marić je podržao zahteve studenata i osudio navodni govor mržnje koji se Gruhonjiću pripisuje.

Na pitanje i insistiranje novinarke N1, on je rekao da nije pogledao ceo snimak u kojem Gruhonjić spominje kako je dobio ime po Dinku Šakiću, komandantu logora u Jasenovcu. On je ostavio mogućnost sumnje da je navedeni snimak montiran.

Na institiranje da odgovori zašto razgovoru nije prisustvovala i dekanica Filozofskog fakulteta Ivana Živančević Sekeruš, on je rekao da se s njom nije čuo, ali da će razgovarati telefonom.

Živančević Sekeruš je na sednici Senata Univerziteta ranije ove nedelje iznela zahtev da Univerzitet u Novom Sadu reaguje pobodom blokade Filozofskog fakulteta, ali do današnje posete rektora – reakcije nije bilo.

I rektor Marić i dvojica dekana koji su razgovarali sa studentima u blokadi su potpisnici podrške predsedniku Aleksandru Vučiću.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare