Foto: Medija Centar Beograd

Na vanrednom obraćanju Saveza udruženja privatnih predškolskih ustanova Beograda najavljena je obustava rada. Tokom obraćanja javnosti i roditeljima, predsednica Saveza udruženja privatnih predškolskih ustanova Beograda Milka Mihailović izjavila je u Medija Centru da ovu odluku nisu doneli lako, prenosi Bebac.com.

„Skupština Saveza je donela, ne laku, ali u ovom trenutku jedinu moguću odluku da najavi obustavu rada. Prvi put govorim ovo u svojoj dugoj karijeri“ izjavila je Milka Mihailović predsednica Saveza i dodala da se obustava najavljuje za 01. decembar.

Milka Mihailović Foto: Medija Centar Beograd

Do ove odluke došlo se nakon što je Grad najavio promenu u načinu prebacivanja subvencija za decu čiji boravak u privatnim vrtićima refundira Grad iz budžeta. Ovo bi podrazumevalo da novac više ne dobijaju roditelji, nego direktno predškolske ustanove, kako prenosi portal Bebac.com.

Ova promena, kako je rečeno iz Grada, trebalo bi da olakša i ubrza celokupan proces refundacije, ali iz Saveza su u više navrata upozoravali da bi taj način rada ugrozio rad vrtića jer bi se na subvencije čekalo 45 dana. Zbog ne postizaanja dogovora sa Gradom na današnjoj konferenciji predsednica Saveza najavila je obustavu rada i obrazložila način njene primene.

„Obustava rada počeće sa odloženim terminom od 96 časova o vremenskom terminu, kao i metodologiji primene obustave Skupština Saveta će svoje članstvo i roditelje obaveštavati neposredno, a širu javnost preko javnih saopštenja u medijima “ obrazložila je obustavu predsednica Saveza danas na vanrednoj konferenciji za novinare.

Podsećamo da su refundacije za vrtiće rešenje koje je 2015. godine uveo grad Beograd kako bi se prevazišla kriza hroničnog nedostatka mesta za decu u držanih vrtićima. Od tada pa sve do danas problema ima dosta, ali najavljena obustava rada najveći je problem na koji su roditelji u Beogradu do sada naišli.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar