Milan Stevanović Foto: Mic.org.rs

Uhapšenom Milanu Stevanoviću, bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu, pritvor je produžen za još 30 dana, navode iz Višeg suda. On će tako izbore 21. juna dočekati iza rešetaka, a kandidat je za odbornika ispred Srpske napredne stranke u niškoj Opštini Palilula, pišu "Južne vesti".

Gerontološki centar bio jedno od najvećih žarišta pandemije virusa korona, a u prvom naletu u ovom staračkom domu zaraženo je 135 ljudi.

Tada je i uhapšen Milan Stevanović, a pritvor mu je određen zbog uznemirenja javnosti, eventualnog uticaja na svedoke i zato što je za delo za koje je osumnjičen kazna veća od 10 godina.

Odlukom sudije Višeg suda pritvor mu je produžen 8. juna, pa ovim rešenjem iza rešetaka može biti maksimalno još 30 dana, a onda će sudija ponovo odlučivati o slobodi Stevanovića.

Stevanović će tako izbore 21. juna dočekati u zatvoru, a teoretski bi posle njih mogao da bude i opštinski odbornik, pišu „Južne vesti“.

Srpska napredna stranka podnela je liste u Nišu za gradske i opštinske izbore još pre pandemije korona virusa, a na palilulskoj listi naprednjaka Stevanović se nalazi na 21. mestu, podatak je sa opštinskog sajta.

Podsetimo, bivši direktor Gerontološkog centra ove ustanove negirao je krivicu na saslušanju.

Tačan broj umrlih u Gerontološkom domu i dalje nije poznat, a zaposleni su mesec i po dana bili u karantinu, podsećaju „Južne vesti“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram